2014. április 30., szerda

Almarózsa

Az almarózsa elkészítésének módját lépésről-lépésre mutatják az alábbi képek. A félbe vágott és csutkájától megfosztott almákat vékony szeletekre vágva kevés citromos forrásban lévő vízben épp csak egy picit megpuhítjuk, majd leszűrve papírtörlőn szétrakva leszárítjuk.
Közben a leveles tésztát vékonyra nyújtva megszórjuk őrölt fahéj, cukor és reszelt citromhéj keverékével és keskeny csíkokat vágunk belőle, majd a 8. képen létható módon rárakjuk az almaszeleteket és a csíkokat feltekerve az így kialakult kis almás kosárkákat egyenként muffin sütőbe tesszük. Előmelegített sütőben készre sütve mutatós és nagyon finom almarózsa desszertet kerülhet az asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése